WIKI: Paikallisryhmien viestintäalustat

Ohjeet paikallisryhmille

Pilvipalvelu ja tunnukset

Paikallisryhmille on saatavissa omat pilvipalvelutunnukset yhteiseen pilvipalveluun, joka pyörii osoitteessa https://cloud.elokapina.fi.

Suosittelemme käyttämään omaa pilvipalvelua esimerkiksi Googlen palveluiden sijaan. Google luovuttaa tietojaan mm. viranomaisille ja on kytköksissä mm. sota- ja tiedusteluteollisuuteen. Tunnukset ovat tarjolla isoimmille jo toimintansa aloittaneille paikallisryhmille ja pienemmille ryhmille pyynnöstä (esimerkiksi täällä foorumilla lähettämällä yksityisviestiä infraryhmän jäsenille, @XRyllapito käyttäjälle).

Yhteyshenkilö

Jotta yhteistyö muiden paikallisryhmien ja kansallisen koordinaatiotiimin kanssa olisi helppoa, olisi hyvä, että paikallisryhmällä olisi vähintään yksi yhteyshenkilö / koordinaattori. Uudet yhteyshenkilöt voivat ottaa yhteyttä foorumilla yksityisviestillä, tai laittaa spostia osoitteeseen
info@elokapina.me

Paikallisryhmien viestintäkanavat

Yhteiseen syvälliseen keskusteluun: Base (foorumialusta)

Foorumi pyörii Elokapina Suomen ylläpitämällä palvelimella. Paikallisryhmien keskustelu ja tiedotus löytyy Paikallisryhmät-alueelta (kuvan alkunäkymässä vasemmalla alhaalla, vihreä tunniste).

Lähiviestintään: Element

Element löytyy niin selain, työpöytä kuin mobiiliversionakin Androidille ja Applen IOS:lle.

Element on ilmainen ja avoimen lähdekoodin päästä päähän salattu viestintäsovellus, jota voi käyttää älypuhelimella (Whatsappin, Telegramin tapaan) tai selaimella varustetulla laitteella. Element soveltuu paremmin toiminnan suunnitteluun, strategiseen keskusteluun ja arkaluonteisen tiedon jakamiseen.

Elementin hyvät puolet verrattuna muihin viestintäsovelluksiin ovat, että

  1. sen käyttämä salausteknologia on edistynyttä ja perustuu avoimeen lähdekoodiin,
  2. itse isännöimämme Element ei ole riippuvainen databisnekseen orientoituneen suuryhtiön kontrollista (kuten esim. WhatsApp, jonka omistaa Facebook) ja
  3. profiilin voi tehdä ilman, että sitä liitetään henkilökohtaiseen puhelinnumeroon. Tällöin henkilöllisyyttä on vaikeampaa yhdistää juuri tiettyyn henkilöön. Element vaatii kuitenkin sähköpostivahvistuksen (katso ohjeet alta). Puhelinnumeron liittäminen tiliin on ongelma mm. muuten turvallisen Signal -viestintäsovelluksen kanssa.

Element-ryhmät

Suosittelemme myös Element-ryhmien perustamista paikallisryhmille. Olkaa yhteydessä alussa @ktr-kasvu ryhmään, josta teidät ohjeistetaan miten paikallisryhmä kannattaa aloittaa ja teille luodaan elokapina.fi-palvelimelle omat paikallisryhmän kanavat. Jakakaa omat @-alkuiset käyttäjäjänimenne toistenne kanssa, mutta muistakaa toimintaa suunnitellessanne vahvistaa nimimerkkien takana olevien henkilöiden olemassaolo ennen kuin lisäätte heidät yhteiseen ryhmäänne. Turvallinen tila syntyy osaltaan myös siitä, että tietää ja pystyy luottamaan toisiin tilassa oleviin ihmisiin.

Jäikö asioita vielä epäselväksi?
Laita ylläpidolle viestiä yv:llä. Pyrimme päivittämään ohjetta saadun palautteen mukaan.

Rakkaudella ja raivolla,
Elokapinan koordinaattorit

Katso myös: Element FAQ / usein kysytyt kysymykset

2 Likes