:finland:

Tämä on sivistynyt paikka sisäiselle keskustelulle

Käsittele tätä keskustelufoorumia samalla kunnioituksella kuin elokapinan fyysisiäkin kokouksia. Pyrimme täälläkin noudattamaan omia arvoja ja työskentelyperiaatteitamme sekä turvallisemman tilan sääntöjä.

Elokapinan 10 arvoa ja työskentelyperiaatetta:

 1. MEILLÄ ON YHTEINEN NÄKEMYS MUUTOKSESTA Haluamme maailman, jossa tulevatkin sukupolvet voivat elää.

 2. TEHTÄVÄMME ON VÄLTTÄMÄTÖN Pyrimme mobilisoimaan kriittisen massan väestöstä, jotta yhteiskuntajärjestelmän muutos on mahdollinen.

 3. LUOMME UUSIUTUVAN KULTTUURIN Luomme toimintakulttuurin, joka on terve, joustava ja muokattavissa.

 4. HAASTAMME AVOIMESTI SEKÄ ITSEMME ETTÄ NYKYISEN TOKSISEN JÄRJESTELMÄN Hakeudumme aktiivisesti pois mukavuusalueiltamme, jotta toimintamme yltää tarvittavaan muutokseen.

 5. ARVOSTAMME REFLEKTOINTIA JA OPPIMISTA Toteutamme syklistä toimintatapaa: toiminta, oppiminen, tulevan toiminnan suunnittelu. Opimme niin muista liikkeistä ja konteksteista kuin omista kokemuksistamme.

 6. TOIVOTAMME TERVETULLEIKSI JOKAISEN OMANA ITSENÄÄN Työskentelemme aktiivisesti turvallisten ja esteettömämpien tilojen luomiseksi.

 7. PURAMME AKTIIVISESTI VALTARAKENTEITA Puramme hierarkioita mahdollistaaksemme tasa-arvoisen osallistumisen.

 8. VÄLTÄMME SYYLLISTÄMISTÄ JA HÄPEÄÄN SAATTAMISTA Elämme toksisessa järjestelmässä. Siten kukaan yksilö ei yksin ole syyllinen järjestelmän tilaan.

 9. OLEMME VÄKIVALLATON VERKOSTO Käytämme väkivallatonta strategiaa ja taktiikoita tehokkaimpina keinoina muutokseen.

 10. TOIMINTAMME PERUSTUU AUTONOMIAAN JA HAJAUTTAMISEEN
  Kollektiivinen voimamme rakentuu muutoskykyisistä autonomisista pienyksiköistä, joiden avulla voimme haastaa nykyiset valtarakenteet.

Tee tilasta yhteisöllinen, Paranna keskustelun laatua

Internet-alustatkin voivat olla yhteisöllisiä tiloja - paikkoja, jossa voit jakaa taitoja, tietoja ja kasvaa toimijana rakentavan keskustelun kautta.

Auta meitä tekemään tästä loistava keskustelupaikka pyrkimällä parantamaan keskustelua jollakin tavalla, vaikka se olisi pieni. Jos et ole varma, että viestisi lisää keskustelua, mieti, mitä haluat sanoa, ja yritä myöhemmin uudelleen.

Tässä käsitellyt aiheet ovat meille tärkeitä, ja haluamme sinun toimivan ikään kuin ne ovat sinulle tärkeitä. Suhtaudu kunnioittavasti eri aiheisiin ja niistä keskusteleviin ihmisiin, vaikka olisitkin eri mieltä sanotusta.

Yksi tapa parantaa keskustelua on löytää jo käynnissä olevat keskustelut. Vietä hieman ensin aikaa jo aloitettuja ketjuja selaillen ennen oman ketjun aloittamista – siten sinulla on paremmat mahdollisuudet tavata muita, jotka jakavat kiinnostuksen kohteesi. Opettele käyttämään myös foorumin hakutyökalua, joka löytyy yläreunasta.

Ole kunnioittava, vaikka olisitkin eri mieltä asiasta

Voit vastata myös ketjuihin vaikka olisitkin asiasta eri mieltä. Keskusteluissa on aina monia näkökulmia, ja useiden eri näkökulmien ymmärtäminen rikastuttaa meidän kaikkien ymmärrystä sekä luo edellytykset keskinäisen ymmärryksen luomiselle. Muista kuitenkin kritisoida ennen kaikkea ideoita ihmisten sijaan.

Pyri välttämään seuraavia:

 • Nimitteleminen tai haukkuminen
 • Ad hominem-hyökkäykset (henkilön eikä asian kyseenalaistaminen)
 • Vastaaminen viestin sävyyn sen todellisen sisällön sijasta
 • Yli-yksinkertaistavat / kärjistävät kommentit tai esimerkit

Pyri sen sijaan parhaasi mukaan vastaamaan perustelluilla vasta-argumenteilla, jotka parantavat keskustelun laatua.

Sinun osallistumisellasi on väliä

Täällä käymämme keskustelut asettavat sävyn jokaiselle uudelle elokapinalliselle. Auta meitä vaikuttamaan tämän yhteisön tulevaisuuteen valitsemalla osallistua keskusteluihin, jotka tekevät tästä foorumista mielenkiintoisen ja viihtyisän paikan oleskella - ja välttämällä osallistumasta niihin ketjuihin, jotka eivät niin tee.

Foorumialustana base tarjoaa työkaluja, joiden avulla yhteisö voi tunnistaa parhaat (ja pahimmat) kommentit. Näitä ovat mm. kirjanmerkit, tykkäykset, liputukset, vastaukset, muokkaukset ja niin edelleen. Näitä työkaluja käyttämällä parannat niin omaa kuin myös kaikkien muiden oloa ja käyttökokemusta foorumilla.

Pyri jättämään yhteisö parempaan tilaan jokaisen käyntisi jälkeen kuin mitä se oli tullessasi.

Jos näet ongelman, merkitse se

Moderaattoreilla on erityinen auktoriteetti; he ovat vastuussa foorumin keskusteluista. Mutta niin olemme me kaikki muutkin. Avullamme, moderaattorit voivat olla yhteisön fasilitoijia ja saattaa koko yhteisön kasvuun :green_heart: pelkästään vahtimestareina tai foorumin “poliiseina” toimimisen sijaan.

Kun näet tai koet huonoa käyttäytymistä yleisissä keskusteluissa, merkitse viesti liputtamalla. Jos lippuja tulee riittävästi, toimenpiteet suoritetaan joko automaattisesti tai moderaattorien toimesta. Jos näet yksityisillä alueilla huonoa käytöstä, ota myös yhteyttä oman alueen tai työryhmän koordinaattoriin ja pyri selvittämään ongelmaa oman ryhmän kesken. Konfliktitilanteissa tilannetta voidaan käsitellä Elokapinan omassa konfliktinsovittelussa, johon voi olla yhteydessä sähköpostilla: [email protected]

Yhteisön ylläpitämiseksi moderaattorit pidättävät oikeuden poistaa kaiken häiriköivän sisällön ja tarvittaessa myös käyttäjän tilin, jos se koetaan tarpeelliseksi. Huomioithan, että valvojat eivät esikatsele uusia viestejä; moderaattorit ja sivuston ylläpitäjät eivät ole vastuussa mistään yhteisön lähettämästä sisällöstä.

Ole aina kunnioittava

Mikään ei sabotoi terveellistä keskustelua, kuten epäkunnioitus:

 • Ole ystävällinen ja kunnioittava. Älä lähetä mitään, jota kohtuullinen henkilö voi pitää loukkaavana, loukkaavana tai vihapuheena.
 • Pidä keskustelu siistinä. Vältä säädytöntä tai yli-seksuaalista sisältöä.
 • Kunnioita toisia. Älä häiritse tai sorra ketään, esiinny toisena ihmisenä tai paljasta toisten henkilökohtaisia ​​tietoja.
 • Kunnioita yhteistä foorumiamme. Älä lähetä roskapostia tai muuten häiriköi foorumia.

Nämä eivät ole konkreettisia ehtoja, tarkkoine määritelmineen.

Huomioi osittainen julkisuus

Rekisteröityminen on tällä erää rajattu vain kapinatunnukset omaaville. Kirjautumatta pääsee kuitenkin käsiksi (ja hakukoneet indeksoivat) seuraavat foorumin osiot #uutiskirje Ryhmät sekä #tutoriaalit-ja-wiki. Huomioi tämä siis kirjoittaessasi kyseisille alueille.

Foorumin sisällä seuraavat alueet ovat kaikille avoimia:

Lisäksi on olemassa myös kokonaan yksityisiä alueita kuten:

 • #tyoryhmat
 • #staff
 • #paikallisryhmat-alueen yksityiset alueet (merkitty tunnisteella (sisäinen)).

Pidä foorumi siistinä

Pyri parhaasi mukaan asettamaan keskustelut oikeaan paikkaan, jotta voimme viettää enemmän aikaa keskustelemiseen ja vähemmän siivoamiseen. Tarvittaessa moderaattorit voivat kuitenkin aina siirtää keskusteluja myös jälkikäteen jos ne ovat väärässä osassa foorumia.

Vältä:

 • Aiheen aloittamista väärään luokkaan
 • Jo käsitellylle aiheelle uuden ketjun aloittamista
 • Vastausten lähettämistä ilman sisältöä.
 • Aiheen vierestä puhumista tai alkuperäisen aiheen muuttamista kesken keskustelun.
 • Älä allekirjoita viestejäsi - jokaisessa viestissäsi on profiilitietosi liitteenä.

Sen sijaan, että lähettäisit erillisenä viestinä +1 tai “Samaa mieltä”, käytä Tykkää-painiketta (sydän-symboli :heart:) . Sen sijaan, että muuttaisit jo aloitetun aiheen keskustelun suuntaa radikaalisti, pyri käyttämään Vastaa linkitetynä aiheena-toimintoa (Reply as a Linked Topic).

Lähetä vain omia tai työryhmäsi tekeleitä

Et voi lähettää mitään digitaalista, joka kuuluu jollekin toiselle, ilman lupaa. Et voi lähettää kuvauksia, linkkejä tai menetelmiä jonkun immateriaalioikeuksien (ohjelmisto, video, ääni, kuvat) varastamiseen tai muun lain rikkomiseen.

Sinun ylläpitämä

Tätä sivua ylläpitää ystävällinen paikallinen henkilökunta ja sinä osana yhteisöä. Jos sinulla on lisäkysymyksiä siitä, kuinka asioiden pitäisi toimia täällä, avaa uusi aihe sivuston #tuki-kategoriassa ja keskustellaan! Jos on jokin kriittinen tai kiireellinen asia, jota ei voi käsitellä metakysymyksellä tai lipulla, ota meihin yhteyttä henkilökunnan sivun kautta @henkilokunta

Käyttöehdot

Kyllä, lakiteksti on tylsää, mutta meidän on suojeltava itseämme - ja laajemmin myös sinua ja tietojasi - meille mahdollisesti epäystävällisiltä tahoilta. Meillä on käyttöehdot, jotka kertovat osapuolten vastuista ja oikeuksista sisältöön, yksityisyyteen ja lakeihin liittyvissä kysymyksissä. Tämän palvelun käyttämiseksi sinun on hyväksyttävä palvelun käyttöehdot.


:uk:

This is a Civilized Place for Internal Discussion

Please treat this discussion forum with the same respect you would physical XR meeting. We, too, are a shared community resource — a place to share skills, knowledge and interests through ongoing conversation. Here we adhere to the safer space rules as well as XR values and working principles:

 1. WE HAVE A SHARED VISION OF CHANGE We are committed to creating a world that is fit for the next 7 generations to live in.

 2. WE SET OUR MISSION ON WHAT IS NECESSARY We commit ourselves to mobilizing critical mass of the population to achieve system change – such as “momentum-driven organising” to achieve this.

 3. WE NEED A REGENERATIVE CULTURE We are creating a culture which is healthy, resilient and adaptable.

 4. WE OPENLY CHALLENGE OURSELVES AND THIS TOXIC SYSTEM We are ready to leave our comfort zones to take action for change.

 5. WE VALUE REFLECTING AND LEARNING We follow a cycle of action, reflection, learning, and planning for more action. Learning from other movements and contexts as well as our own experiences.

 6. WE WELCOME EVERYONE AND EVERY PART OF EVERYONE We work actively to create safer and more accessible spaces.

 7. WE ACTIVELY MITIGATE FOR POWER We break down hierarchies of power for more equitable participation.

 8. WE AVOID BLAMING AND SHAMING We live in a toxic system, thus no one individual is to blame.

 9. WE ARE A NONVIOLENT NETWORK We use nonviolent strategy and tactics as the most effective way to bring about change.

 10. WE ARE BASED ON AUTONOMY AND DECENTRALISATION
  We collectively create the structures we need to challenge power.

Improve the Discussion

Internet platforms can be communal places where one can share skills, informationa and grow as a person through constructive discussion and debate.

Help us make this a great place for discussion by always working to improve the discussion in some way, however small. If you are not sure your post adds to the conversation, think over what you want to say and try again later.

The topics discussed here matter to us, and we want you to act as if they matter to you, too. Be respectful of the topics and the people discussing them, even if you disagree with some of what is being said.

One way to improve the discussion is by discovering ones that are already happening. Spend time browsing the topics here before replying or starting your own, and you’ll have a better chance of meeting others who share your interests. Learn to also use Search tool that you can find from the upper top right corner.

Be Agreeable, Even When You Disagree

You may wish to respond to something by disagreeing with it. That’s fine. But remember to criticize ideas, not people. Please avoid:

 • Name-calling
 • Ad hominem attacks
 • Responding to a post’s tone instead of its actual content
 • Knee-jerk contradiction

Instead, provide reasoned counter-arguments that improve the conversation.

Your Participation Counts

The conversations we have here set the tone for every new arrival. Help us influence the future of this community by choosing to engage in discussions that make this forum an interesting place to be — and avoiding those that do not.

Discourse provides tools that enable the community to collectively identify the best (and worst) contributions: bookmarks, likes, flags, replies, edits, and so forth. Use these tools to improve your own experience, and everyone else’s, too.

Let’s leave our community better than we found it.

If You See a Problem, Flag It

Moderators have special authority; they are responsible for this forum. But so are you. With your help, moderators can be community facilitators, not just janitors or police.

When you see bad behavior, don’t reply. It encourages the bad behavior by acknowledging it, consumes your energy, and wastes everyone’s time. Just flag it. If enough flags accrue, action will be taken, either automatically or by moderator intervention.

If you experience bad behavior in private areas, contact your own areas’ or working group’s coordinator and you can try to resolve the issue among your group. However in conflict situations, XR Finland’s own conflict resolution process can be ask for help, conflict resolution can be contacted by e-mail: [email protected]

In order to maintain our community, moderators reserve the right to remove any content and any user account for any reason at any time. Moderators do not preview new posts; the moderators and site operators take no responsibility for any content posted by the community.

Always Be Civil

Nothing sabotages a healthy conversation like rudeness:

 • Be civil. Don’t post anything that a reasonable person would consider offensive, abusive, or hate speech.
 • Keep it clean. Don’t post anything obscene or sexually explicit.
 • Respect each other. Don’t harass or grief anyone, impersonate people, or expose their private information.
 • Respect our forum. Don’t post spam or otherwise vandalize the forum.

These are not concrete terms with precise definitions — avoid even the appearance of any of these things. If you’re unsure, ask yourself how you would feel if your post was featured on the front page of the New York Times.

Notice semi-publicity of discussion

Only those with rebel id can access the forum discussions. However this is a semi-public forum in the sense that following sections #uutiskirje, Groups and #tutoriaalit-ja-wiki can be accessed (and indexed by search engines) without logging in. Be mindful this fact when you are writing to these particular sections.

Following sections are available for all registered users:

Additionally there are completely private sections, such as:

Keep It Tidy

Make the effort to put things in the right place, so that we can spend more time discussing and less cleaning up. So:

 • Don’t start a topic in the wrong category.
 • Don’t cross-post the same thing in multiple topics.
 • Don’t post no-content replies.
 • Don’t divert a topic by changing it midstream.
 • Don’t sign your posts — every post has your profile information attached to it.

Rather than posting “+1” or “Agreed”, use the Like button. Rather than taking an existing topic in a radically different direction, use Reply as a Linked Topic.

Post Only Your Own Stuff

You may not post anything digital that belongs to someone else without permission. You may not post descriptions of, links to, or methods for stealing someone’s intellectual property (software, video, audio, images), or for breaking any other law.

Powered by You

This site is operated by your friendly local staff and you, the community. If you have any further questions about how things should work here, open a new topic in the site support category #tuki and let’s discuss! If there’s a critical or urgent issue that can’t be handled by a meta topic or flag, contact us via the staff page.

Terms of Service

Yes, legalese is boring, but we must protect ourselves – and by extension, you and your data – against unfriendly folks. We have a Terms of Service describing your (and our) behavior and rights related to content, privacy, and laws. To use this service, you must agree to abide by our TOS.