Elokuun 2020 aktiokirje

Lue selaimessa English

Elokuun aktiokirje

Elokapinan nälkälakko tulevaisuuden puolesta 10.8.-

Elokapina on nälkälakossa Kansalaistorilla jouduttaakseen hallituksen ilmastotoimia! Protestiin osallistuvilla on hallitukselle vaatimus: että Suomi vähentää hiilipäästöjä 20 % vuoden 2021 aikana ja 20 % jokaisena vuotena sen jälkeen ja että hallitus sitoutuu tavoitteeseen ja osoittaa konkreettisesti, kuinka se saavutetaan.

Seuraa Facebookista päivittyviä oheis- ja tukitapahtumia!

Tule mukaan tukemaan nälkälakkoilijoita, tutustumaan Elokapinan toimintaan, kuuntelemaan musiikkia ja katselemaan elokuvia, keskustelemaan ajatuksista ja tunteista liittyen tulevaisuuden yhteiskuntaan ja rooliisi muutoksessa.

Lue nälkälakosta lisää Elokapinan kotisivuilta.
Tapahtuma facebookissa

Elokapinan Datteln4Blockade-aktio 14.8.

FFF (Fridays For Future) täyttää perjantaina 14.8. kaksi vuotta ja sen kunniaksi he ovat päättäneet järjestää kansainvälisen aktiopäivän yhdessä Greenpeacen ja Extinction Rebellionin kanssa. Kohteeksi on valikoitunut Saksaan kesäkuussa avattu uusi hiilivoimala Datteln4, jonka omistaa (Uniperin kautta) Fortum. Tässä on meille suomalaisille erityisen hyvä mahdollisuus nyt osoittaa kv-solidaarisuutta ja pakottaa Fortum yhdessä Suomen hallituksen kanssa tunnustamaan tilanteen kestämättömyys.

Elokapina on mukana järjestämässä mielenosoitusta iltapäivällä Fortumin pääkonttorilla, ja lisäksi päivän aikana tapahtuu muutakin jännittävää. Mikäli olet jo mukana Elokapinan sisäisillä viestikanavilla, käy vilkaisemassa Wressä Elokapinan Kansalliset ilmoitukset -kanava, niin löydät lisäinfoa!
Tapahtuma Facebookissa

Tiesitkö?

Suomen valtionyhtiön Fortumin tuoreen Uniper-kaupan myötä Suomen valtio ja kansalaiset ovat nyt välillisesti vastuullisia hiilentuotannosta, fossiilisten polttoaineiden kysynnän ylläpitämisestä ja hiilenpolton ajasaloon ennätysaikataulussa pyrkivän Hollannin haastamisesta oikeuteen.

Lue taustat Fortumin hiilenmustasta toiminnasta


Elokapinan paluu kaduille lokakuun alussa

Mahdollisuuksien ikkuna päästövähennyksien suhteen on kovaa vauhtia menossa kiinni. 2020 on vuosi, jolloin globaalien päästöjen on lähdettävä voimakkaaseen laskuun.

Yhteiskuntamme on otettava ilmasto- ja ekologinen kriisi samalla vakavuudella kuin koronapandemia. Toistaiseksi näin ei kuitenkaan ole, joten me vedämme hätäjarrusta häiritsevillä ja tunteita herättävillä aktioillamme. Merkitse lokakuun ensimmäinen viikko kalenteriisi ja tule kanssamme toteuttamaan päräyttävä massa-aktio!
Hätäjarruta!


Muiden liikkeiden tulevia tapahtumia

Ende Geländen infotilaisuus 13.8.

\ 258x100
Infotapahtumassa käydään läpin Ende Geländen taustoja ja toimintaa ja kerrotaan tämän syksyn tulevista tapahtumista.

Tapahtuma alkaa torstaina 13.8. klo 18 Lymyssä (Pengerkatu 6, Helsinki) esitelmällä, jonka jälkeen on mahdollisuus kysymyksille ja keskustelulle.
Tapahtuma Facebookissa

Turpeeton tulevaisuus -mielenosoitus 4.9.

\ 258x100
#suomanifesti -kansanliike järjestää mielenosoituksen turvetuotannon lopettamiseksi Helsingin Senaatintorilla perjantaina 4.9.2020 klo 16-18.
Tapahtuma Facebookissa

Suomen luonnon puolesta -mielenosoitus 5.9.

\ 258x100
Useilla paikkakunnilla osoitetaan mieltä Suomen luonnon puolesta, sillä se on vakavasti uhattuna.

Luonto ei selviä ilman meitä emmekä me ilman luontoa, joten on aika nostaa ääni elinympäristömme suojelun puolesta! Nuorten ilmastoliike Fridays for Future kutsuu ihmiset mielenosoitukseen lauantaina 5. syyskuuta 2020 koronarajoitusten ja -ohjeistusten puitteissa.
Tapahtuma Facebookissa

Perjantait Gretan kanssa perjantaisin klo 9-12 eduskuntatalolla

\ 258x100
Kokoonnumme Eduskuntatalon portaille joka perjantai muistuttamaan paitsi päättäjiä, myös muita ihmisiä siitä, ettei ilmastokriisi ole kadonnut mihinkään.

Tarvitsemme pikaisia ilmastotoimia, ja niitä olemme joka viikko portailla vaatimassa.
Tapahtuma Facebookissa


Tule mukaan toimintaan!

Tule mukaan Elokapinan toimintaan! Mukaan pääset mm. paikallistapaamisten ja uusien iltojen kautta. Toiminnassa voit olla myös mukana etätyökalujen avulla, ja suuri osa työryhmäkokouksistamme pidetäänkin etänä. Voit tsekata oman alueesi tapahtumat, tapaamiset ja kokoukset “Elokapina paikkakunnan nimi”-muotoiselta Facebook-sivulta tai nettisivujemme kalenterista.

Jos paikkakuntasi tietoja ei löydy tai siellä ei vielä ole paikallisryhmää, ota meihin yhteyttä facebookin messengerissä tai sähköpostitse info@elokapina.me.

Meillä on runsaasti erilaista, organismimme kannalta olennaisen tärkeää sähköisesti tapahtuvaa toimintaa, johon otamme ilolla apua vastaan. Ota yhteyttä ja tule mukaan toimintaan!

Tervetuloa mukaan!

4 Likes